MCP-direktivet

Vi skapar klarhet kring de lagstadgade kraven som gäller för din förbränningsanläggning! Naturligtvis kan vi skräddarsy en hållbar lösning för er om det behövs.

MCP-direktivet ska bidra till en friskare planet!

Vad är MCP-direktivet och varför berör det dig?

MCP-direktivet är framtidens standard för hållbarhet inom medelstora förbränningsanläggningar. Om din förbränningsanläggning har en total effekt över 1 MW, gäller direktivet dig. Syftet är att minska miljöpåverkan och säkerställa vår planets framtid.

Framtiden är här – Säkra din anläggning nu!

Det är hög tid att agera nu för att uppfylla de nya kraven och ligga i framkant för en hållbar framtid. Vi förstår att lagtexter kan vara en mardröm att navigera genom, men oroa dig inte – vi är här för att hjälpa dig! Vår expertis ligger i att guida dig genom djungeln av krav och deadline. Då kan du ägna dig åt det du gör bäst: att driva din verksamhet framåt.

Varför MCP-direktivet är nyckeln till framgång?

MCP-direktivet är EU:s strategi för en grönare morgondag. Genom att följa direktivet säkerställer du att din anläggning inte bara överträffar lagkraven utan också bidrar till en hållbar framtid. Genom att ta ansvar visar du ditt engagemang för miljön och ditt företags långsiktiga framgång.

Vem påverkas av MCP-direktivet?

Har du en anläggning som har en total effekt mellan 1 MW och 30 MW? Då är detta direktiv för dig. Oavsett om du har en befintlig anläggning eller planerar en ny. Direktivet täcker båda fallen och vi är här för att se till att du är redo för de kommande kraven.

Fördjupad information för dig som vill veta mer

Vi förstår att du kanske vill dyka djupare in i detaljerna. Här är några viktiga punkter:

  • Anläggningar under 5 MW: Krav på 50 mg/Nm3 stoft för alla bränslen.
  • Anläggningar mellan 5-20 MW: Krav på 50 mg/Nm3 stoft för fasta bränslen och 30 mg/Nm3 stoft för flytande bränslen.
  • Anläggningar över 20 MW: Krav på 30 mg/Nm3 stoft för alla bränslen.

Här kommer viktiga datum du inte får missa

  • För ”2018-anläggningar” under 5 MW: Registreringskrav hos Länsstyrelsen från och med 2029-01-01 och utsläppskrav från och med 2030-01-01.
  • För ”2018-anläggningar” över 5 MW: Registreringskrav hos Länsstyrelsen från och med 2024-01-01 och utsläppskrav från och med 2025-01-01.

Kontakta oss nu för att hinna säkra att ni klara kraven i tid!

Kontakta oss så hjälper vi dig att navigera genom MCP-direktivet och se till att du är på rätt väg mot en grönare framtid och en framgångsrik verksamhet!