Materialhantering

Skraptransportörer​

För transport av bland annat aska, stoft, flis, torv och bark används ofta skraptransportörer. Om temperaturerna är höga, som till exempel aska, finns anpassade våttransportörer.

Stångmatningssystem

Stångmatare används framför allt i doserfickor och mottagningsfickor där materialet är vått och tungt, som till exempel träflis. Det finns ingen begränsning vad gäller bredden på fickorna då antalet stegelement är obegränsat. Ett kraftigt och driftsäkert hydraulsystem driver stångmatarna.

Skruvtransportörer​

Den vanligaste och bästa lösningen på en skorsten är den dubbelväggiga stålskorstenen, eftersom den utvändiga kåpan är avskild från den isolerade invändiga rökgaskanalen. Den här typen av stålskorsten kan fås med flera invändiga rökgaskanaler, allt efter behov. Vi levererar även enkelväggig stålskorsten.

Glidram

Vi kan leverera kund- och materialanpassade glidramar för bland annat trä, slam och aska. Designen är robust och med både låg energiförbrukning och underhållskostnad.

Reservdelar

Vi tillhandahåller reservdelar till de flesta fabrikaten på marknaden. De mest frekventa reservdelarna förrådshåller vi på vårt förråd i Hagfors.